Салат коул слоу - традиційне класичне блюдо північноамериканської кухні. Назва «Cole slaw» можна перевести як «шаткована капуста». Зазвичай такий салат подається разом з різноманітними м'ясними і рибними стравами. Можна сказати, що це блюдо готують по-своєму, в кожній американській родині (можна помітити і деякий регіональні особливості), однак все ж таки можна виділити загальні риси: салат коул слоу готують з нашаткованої капусти (іноді кількох видів), моркви та заправки.
Особлива заправка Заправка для коул слоу являє собою складну суміш зі сметани, майонезу, винного оцту, гірчиці, солі, перцю, насіння селери, фенхелю і коріандру, іноді з додаванням цукрового піску. Відомі варіанти заправки з тертим хріном і/або маковим або кунжутним насінням. Можливі й дієтичне варіанти заправок, основу яких становить натуральний живий йогурт. Слід зауважити, що з точки зору дієтології заправки на основі йогурту, безсумнівно, корисніше.
Салат коул слоу - рецепт
Інгредієнти: білокачанна капуста - 05 качана; червонокачанна капуста - 025 качана; морква - 1 шт. середнього розміру; цибуля червоний - 1-05 цибулини. Для заправки:
йогурт молочний живий натуральний - 100 мл (або майонез, але вже тоді краще домашнього приготування); сметана натуральна 20% - 100 мл; натуральний винний оцет - 1-2 ст. ложки; гірчиця готова (краще взяти суміш діжонської, сарептської та російської гірчиці) - 4 чайних ложки; цукор-пісок - 2 ч. ложки; насіння селери (також можна використовувати насіння фенхелю і/або кмину) - 1 ч. ложка; насіння кунжуту - 1 ч. ложка; часник - 1-2 зубчики; перець червоний гострий свіжий - за смаком; чорний мелений перець - за смаком; сіль. Приготування Розрахунок інгредієнти на 4-6 порцій.
У капусти видаляємо зовнішні листя і шаткуємо її тонкою соломкою. Також чинимо і з морквою. Лук очищаємо і нарізаємо
тонкими півкільцями або чверть кільцями. Перемішуємо все в салатниці.
Готуємо заправку: продавлюємо пресом часник, максимально дрібно нарізаємо гострий перчик. Змішуємо з іншими компонентами заправки. Заправляємо салат і перемішуємо. Характерна риса американських салатів - соусу не повинно бути мало, швидше салат повинен чи не «плавати» в ньому. Зрозуміло, наявність у списку інгредієнтів свіжої зелені (петрушки, зеленого цибулі, базиліка, розмарину і коріандру) тільки поліпшить смак салату коул слоу.
Подайте такий салат до гамбургеру , або хорошому стейку і ваша сім'я буде задоволена. Приємного апетиту!