Панкейкі - це популярне американське блюдо, схоже на наші російські млинці . Відмінність полягає тільки в консистенції тіста: воно густе і пишне. Давайте дізнаємося з вами як приготувати ситні і дуже ароматні панкейкі на кефірі, просто тануть у роті!
Американські панкейкі на кефірі
Інгредієнти: пшеничне борошно - 1 ст.; куряче яйце - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; оливкова олія - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 2 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; кефір - 200 мл Приготування Зараз розповімо, як приготувати класичні панкейкі на кефірі. Отже, для початку змішуємо всі сухі інгредієнти: пшеничне борошно, цукровий пісок, розпушувач, сіль і соду. Все гарненько перемішуємо так, щоб вся сода рівномірно розійшлася. Тепер в окремій мисочці з'єднуємо рідкі інгредієнти: куряче яйце, кефір і оливкове масло. Потім акуратно перелити рідку суміш в суху, і швиденько все перемішуємо. Найголовніше тут не надто перемішати масу, саме від цього залежить пишність і легкість панкейків! Не переживайте, якщо в тісті залишаться грудочки, вони розподіляться на сковороді самі собою! Тісто в результаті повинно мати дуже густу консистенцію, що нагадує жирну сметану.
Тепер розігріваємо велику сковороду і промазуємо її маслом. Викладаємо тісто за допомогою великої ложки невеликими порціями. Обсмажуємо млинці з обох боків до утворення рум'яної і пористої скоринки при відкритій кришці. Подаємо ароматні панкейкі гарячими, як і російські млинці, можна з джемом, вершковим маслом, сиром або сметаною. А ось загорнути в них начинку, на жаль, не вийде: для цього вони дуже пишні.
Рецепт сирних панкейків на кефірі
Інгредієнти: сир - 200 г; куряче яйце - 1 шт.; кефір - 200 мл; пшеничне борошно - 3 ст. ложки; сода - щіпка; сіль - за смаком; зелень кропу, петрушки, цибулі - за бажанням. Приготування У миску наливаємо кефір, додаємо сир, кладемо сіль, перець за смаком і збиваємо в блендері приблизно 3 хвилини до утворення однорідної маси. Можете просто все перемішати вінчиком або виделкою. Потім додаємо яйце і перемішуємо. Далі поступово всипаємо борошно, соду і вимішуємо тісто до консистенції, схожою на густу сметану. Залишаємо масу постояти хвилин 10-15 а потім обсмажуємо панкейкі на рослинному маслі на розігрітій сковороді, викладаючи їх столовою ложкою.