Капкейк у перекладі з англійської, означає «кекс розміром з чашечку». Його відмітною особливістю є кремова шапочка, яка може бути різних кольорів і візерунків. На смак капкейки дивовижно гарні, як і на вигляд: у них надзвичайно ніжна текстура і вони буквально тануть у роті. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати цей десерт, і ви самі в цьому переконаєтеся. А сьогодні ми пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних і смачних рецептів приготування крему для капкейків, а ви сам виберіть той, який вам найбільше сподобається!
Масляний крем для капкейків
Інгредієнти: цукрова пудра - 4 ст.; масло вершкове - 200 г; молоко - 50 мл; кориця, ваніль, фруктові екстракти - за бажанням. Приготування Розм'якшене масло збиваємо міксером, поступово додаємо цукрову пудру і різні ароматні добавки за смаком. Потім вливаємо охолоджене молоко і знову якийсь час збиваємо крем до повітряного стану.
Сирний крем для капкейків
Інгредієнти: сирна маса - 150 г; масло вершкове - 50 г; пудинг ванільний - 1 пакетик; цукрова пудра - 2 ст. Приготування Вершкове масло з'єднуємо з сирною масою і збиваємо міксером до однорідної консистенції, поступово всипаючи цукрову пудру і ванільний пудинг. Готовий крем прибираємо на деякий час в холодильник, після чого прикрашаємо їм капкейки, декоруючи їх за бажанням маленькими ягодами - журавлиною, малиною, шматочками полуниці або смородини.
Шоколадний крем для капкейків
Інгредієнти: чорний гіркий шоколад - 200 г; мед - 50 г; вершки - 250 мл Приготування Вершки змішуємо з рідким медом і доводимо все до кипіння. Поступово додаємо в гарячу суміш шматочки шоколаду і перемішуємо до утворення однорідної маси без грудочок. Готовий крем-глазур поміщаємо для застигання у холодильник, а потім прикрашаємо їм капкейки.
Крем для капкейків з вершків
Інгредієнти: охолоджені вершки - 1 ст.; пудра цукрова - 3 ст. ложки; цукор ванільний - 10 р. Приготування Отже, вершки, попередньо охолоджені в морозильній камері збиваємо до повного загусання, поступово всипаючи цукор і пудру. Звертаємо вашу увагу, що збиті вершки дуже нестійкі до формі, тому прикрашаємо капкейки вершковим кремом безпосередньо перед подачею.
Крем для капкейків з маскарпоне
Інгредієнти: вершки 35 % - 100 мл; сир маскарпоне - 200 г; цукрова пудра - 50 р. Приготування Вершки гарненько збиваємо до утворення стійких піків. Потім додаємо цукрову пудру і м'який сир, перемішуємо і збиваємо на середній швидкості, але не занадто довго, щоб сир не почав розшаровуватися і не виділилася вода. В результаті у вас повинен вийти легкий сирний крем для капкейків.
Білковий крем для капкейків
Інгредієнти: яйце куряче - 4 шт.; цукровий пісок - 200 г; масло вершкове - 200 г; харчовий барвник - 2 г; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування білкового крему, беремо курячі яйця, акуратно відокремлюємо білки від желточков і гарненько збиваємо білки з цукром. Потім ставимо на водяну баню і перемішуємо ретельно хвилини 3 до повного розчинення цукрових кристаликів. Далі перекладаємо суміш, що вийшла в іншу миску, вливаємо сік лимона і збиваємо міксером до утворення стійкої густої піни.
Не перестаючи збивати, додаємо розм'якшене вершкове масло і кладемо будь-який харчовий барвник на ваш розсуд. Отриманий крем прибираємо приблизно на годину в холодильник для застигання. Після закінчення часу, прикрашаємо готові капкейки білковим кремом і декоруємо їх за бажанням квіточками або інший посипанням з цукрової глазурі.