В останні роки особливою популярністю користуються рецепти кексів і не простих кексів, а порційних капкейків , які прийнято химерно прикрашати і підносити як якість простий солодощі на торжестві, так і в якості подарунка. У цій статті ми розповімо про сирних від капкейків.
Сирний капкейк з полуничним кремом
Інгредієнти: Для капкейків:
самоподнимающаяся борошно - 3 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 200 г; цукор - 2 ст.; яйця - 4 шт.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; сметана - 1/4 ст.; ароматизатор полуничний - 2 краплі. Для начинки:
сир - 140 г; цукрова пудра - 3 ст. ложки; молоко - 3 ст. ложки. Для крему:
сир - 226 г; вершкове масло - 200 г; полуничне варення - 1/4 ст.; ванільний екстракт; цукрова пудра - 4 ст.; сіль - щіпка. Приготування Для приготування кексів, яйця збиваємо з цукром і розтопленим вершковим маслом. Додаємо в суміш трохи сметани, солі, ванільного екстракту і, за бажанням, полуничного ароматизатора. Окремо просіваємо самоподнимающуюся борошно і порціями додаємо її до решти інгредієнтів, безперервно помішуючи. Готове тісто викладаємо у форми для кексів, заповнюючи їх на 2/3. Випікаємо наші капкейки при 180 градусах 20-25 хвилин.
Як тільки кекси будуть готові, даємо їм трохи охолонути і з допомогою ножа видаляємо частина серцевини капкейка, звільняючи її для сирної начинки.
Для начинки протираємо сир через сито і збиваємо за допомогою блендера з цукром і молоком. Готова маса повинна бути ніжною і гладкою. Її слід перемістити в кондитерський шприц і наповнити сирною начинкою порожнини від капкейків.
Далі залишається лише декорувати страва полуничним кремом. Сирний крем для капкейків готується по простому рецептом: перетертий сир слід збити за допомогою блендера з м'яким вершковим маслом до однорідності, після чого додати цукрову пудру, ваніль, сіль, варення. Декоруємо капкейки кремом за допомогою кондитерського шприца.
Сирний капкейк з лимоном
Інгредієнти: вершкове масло - 300 г; сир - 120 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; цукрова пудра - 8 склянок; лимонний сік - 1/2 ст.; терта лимонна цедра - 1 ч. ложка; молоко - 2-3 ст. ложки. Приготування У мисці змішуємо м'яке вершкове масло з протертим через сито сиром, збиваємо масу міксером. Не припиняючи збивання, поступово підсипаємо до масляно-сирної суміші цукрову пудру. Слідом, додаємо лимонний сік, трохи молока і цедру. Випікаємо капкейки при 180 градусах 20-25 хвилин.