Брауні - це одночасно і шоколадний торт, і кекс, і печиво, і тістечко: все залежить безпосередньо від рецепту. Ми розповімо вам сьогодні, як спекти брауні з какао . Ласощі виходить неймовірно ніжним і м'яким з приємним шоколадним смаком і трохи вологим текстурою.
Рецепт брауні з какао
Інгредієнти: какао-порошок - 70 г; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 120 г; сметана або йогурт - 100 мл; куряче яйце - 2 шт.; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; сода - щіпка. Приготування В мисці з допомогою міксера збиваємо розм'якшене масло з цукровим піском. Потім по одному вводимо курячі яйця і збиваємо ще кілька хвилин. Борошно з'єднуємо з содкой і какао, просіваємо кілька разів і висипаємо в масляну суміш, гарненько перемішуючи. Далі вливаємо йогурт або кладемо нежирну сметану, розмішуємо, викладаємо тісто у форму для випічки, застелену папером, розрівнюємо лопаткою і випікаємо в гарячій духовці хвилин 20. Після цього готовий брауні з какао остуджуємо, прибираємо на деякий час в холодильник, а потім розрізаємо не невеликі квадратики і подаємо до столу.
Рецепт шоколадного брауні з какао
Інгредієнти: гіркий шоколад - 200 г; цукровий пісок - 1 ст.; масло вершкове - 125 г; куряче яйце - 4 шт.; пшеничне борошно - 1 ст.; какао-порошок - 3 ст. ложки; сода - щіпка; ванілін - за смаком; сіль - щіпка. Приготування Плитку шоколадки розламуємо на шматочки, викладаємо разом зі вершковим маслом у чашку і ставимо в мікрохвильову піч на 30 секунд. Потім дістаємо ємність, перемішуємо ложкою, і, якщо не всі шматочки розчинилися, відправляємо ще на півхвилинки. Яйця розбиваємо в глибоку чашку, збиваємо їх міксером, поступово підсипаючи цукор-пісок. Далі акуратно вливаємо теплу шоколадну суміш і розмішуємо. Борошно просіваємо з какао-порошком,
додаємо соду, пакетик ваніліну і щіпку солі. Вводимо суху суміш в яєчну і перемішуємо за допомогою лопатки.
Форму для випічки промазуємо маслом, виливаємо тісто, розрівнюємо його і відправляємо на 45 хвилин у розігріту духовку. Пам'ятайте, що шоколадний брауні з какао не потрібно випікати до сухої скоринки, тісто повинно залишитися трохи сируватим. Потім акуратно виймаємо форму з духовки, охолоджуємо до кімнатної температури, перекладаємо на блюдо, прикрашаємо за бажанням шоколадною глазур'ю, прибираємо на кілька годин у холодильник, а потім нарізаємо на квадратики.