Брауні - традиційне ласощі американської кухні, що представляє собою щось середнє між шоколадним пирогом і сухим печивом. Він має суховатую скоринку і вологу, тягучу начинку. Ну що, звучить апетитно? Тоді давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів брауні з вишнею.
Рецепт шоколадного брауні з вишнею
Інгредієнти: в'ялена вишня - 50 г; какао - 40 г; масло вершкове - 125 г; борошно - 40 г; розпушувач - 3 г; цукор - 175 г; апельсинова цедра - 2 ч. ложки; чорний шоколад - 100 г; яйце - 3 шт. Приготування Отже, для приготування шоколадного брауні з вишнею, змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач і цукровий пісок. Потім все гарненько перемішуємо до однорідності. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і шоколад. Далі в отриману масу кладемо в'ялену вишню і терту цедру апельсина. Все розмішуємо і акуратно з'єднуємо з борошняної сумішшю, перетираємо до однорідності. Окремо збиваємо міксером курячі яйця і виливаємо їх в шоколадну масу. Тепер замішуємо тісто середньої густоти і відставляємо на 10 хвилин у бік.
Форму для випічки застеляємо пергаментом, виливаємо в неї тісто, ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин. Краї готового брауні повинні злегка пружинити, а центр залишатися мокроватим. Після цього обережно виймаємо пиріг з форми і охолоджуємо. Нарізаємо на порційні невеликі квадратики і подаємо до чаю.
Брауні з вишнею в мультиварці
Інгредієнти: шоколад темний - 200 г; масло вершкове - 150 г; борошно - 100 г; цукор - 200 г; яйце - 3 шт.; горіхи - 150 г; розпушувач - 2 ч. ложки. Приготування Розтоплюємо на водяній бані шоколад і вершкове масло і трохи охолоджуємо. Борошно просіваємо в глибоку чашку, додаємо сіль, цукровий пісок і розпушувач. В розтоплений шоколад поступово вводимо яйця і добре розмішуємо віночком. Потім додаємо борошняну суміш і додаємо горіхи. Перемішуємо, виливаємо тісто в змащену чашу мультиварки і випікаємо брауні в режимі «Випічка» приблизно 60 хвилин. Після сигналу включаємо програму «Підігрів» і залишаємо пиріг ще на 5 хвилин, не відкриваючи кришки. Потім виймаємо чашу з ласощами і залишаємо ще на 5 хвилин. Далі виймаємо брауні і остуджуємо на решітці.
Рецепт торта брауні з вишнею
Інгредієнти: гіркий шоколад - 100 г; масло вершкове - 120 г; яйце - 2 шт.; цукор-50 г; розпушувач - 1 ч. ложка; заморожена вишня - 300 г; сіль; борошно - 150 р. Для крему:
сир - 300 г; ванілін - 1 пакетик; цукор - 100 г; яйце - 2 шт. Приготування Для того, щоб приготувати торт брауні з вишнею, шоколад ламаємо на шматочки і розтоплюємо разом з маслом на водяній бані. Яйця збиваємо з цукром, додаємо дрібку солі і ванілін. Для крему, змішуємо сир з цукровим піском і залишилися курячими яйцями. Розтираємо все міксером, до кремоподібного стану. У збиті з цукром яйця, акуратно виливаємо остуджений, розтоплений шоколад і перемішуємо
міксером, додаючи розпушувач і борошно. Перемішуємо все міксером на самій повільній швидкості або використовуємо дерев'яну лопатку.
Форму з високими бортиками змащуємо вершковим маслом, виливаємо 1/3 частину тіста і розподіляємо його по посуді. Потім викладаємо половину сирної маси, розморожену вишню, тісто і т. д. Намагаємося розподілити рівномірно. По верхньому шару, можете зробити за бажанням красиві розлучення. Далі прибираємо пиріг в духовку і випікаємо 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий брауні з вишнею та шоколадом охолодити у формі, а потім перекладаємо на тарілку, нарізаємо порційними шматочками і насолоджуємося разом з гостями!