Рецепт крилець баффало користується особливою популярністю на своїй батьківщині в південній частині США. Секретом приготування такої курки є секретний соус баффало, який можна придбати в уже готовому вигляді майже в будь-якому зустрічному американському маркеті. Ми ж постараємося відтворити такий рецепт власноруч і поділимося найбільш успішними варіаціями разом з вами.
Крильця баффало – оригінальний рецепт
Класичні крила з соусом баффало – страва не з корисних, а все тому, що курятина попередньо обсмажується у великій кількості киплячої олії до хрускоту, а лише потім змішується з соусом. Виходить запаморочливо смачно і шкідливо.
Інгредієнти: курячі крила - 25 шт.; вустерширський соус - 15 мл; гострий соус - 165 мл; вершкове масло - 75 г; винний оцет - 15 мл; рослинна олія для фритюру. Приготування Підготуйте курячі крила, добре сполоснувши їх, обсушивши, а потім зрізавши кінчики, які не містять м'яса. Обсушену курятину порціями опускайте в розігріте масло, після чого перекладайте на паперові рушники.
Соус для крилець баффало робиться до смішного просто. У сотейник покладіть масло, влийте оцет, гострий соус і вустер. Дайте маслу розійтися і змішатися з іншими складовими. Коли всі крила будуть готові, просто перекладіть їх у сотейник і добре перемішайте.
Крильця баффало – рецепт в духовці
Самим корисним варіантом крилець є цей рецепт. У ньому не використовується масло, а гостроту крилець забезпечує набір широко поширених спецій.
Інгредієнти: курячі крильця - 540 г; рослинне масло - 45 мл; кайенский перець і паприка - 1/2 ч. ложки; яблучний оцет - 25 мл; сік лимона - 15 мл; сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці. Приготування Сполоснувши і обсушивши курячі крильця, розподіліть їх на деку і відправте в розігріту до 210 градусів духовку приблизно на 45 хвилин. Збийте рослинне масло разом з оцтом і цитрусовим соком. Розмістіть все на вогні, всипте спеції зі списку і дайте соусу дійти до кипіння. Додайте солі і соус з'єднайте з запеченої курятиною. Курячі крильця баффало подають до столу максимально гарячими, в супроводі легких білих соусів.
Рецепт крилець баффало з медом в духовці
Оригінальний рецепт виключає додавання меду до соусу для крил, але з часом, для багатства смаку, домашні кулінари почали змішувати гострий соус з невеликою кількістю меду і проварювати до консистенції глазурі.
Інгредієнти: курячі крила - 18 кг; вершкове масло - 65 г; гострий соус - 115 мл; мед - 15 мл Приготування Підготуйте крила і приступайте до їх обжарке партіями у фритюрі. Поки шкірка на курячих крилах підрум'янюється, прийміть за приготування соусу. Розтопивши вершкове масло і з'єднайте його з гострим соусом. Коли соус почне доходити до кипіння, змішайте його з медом і дайте побурлить ще 2-3 хвилини. Готовий соус змішайте з крилами і добре перемішайте їх.
Як приготувати крильця баффало?
Інгредієнти: Для крилець:
курячі крила - 12 кг; паприка - 1 ч. ложка; тертий часник - 1 ст. ложка; гілочка розмарину. Для соусу:
вершкове масло - 45 мл; соус шрірача - 45 мл; кетчуп - 65 мл; оцет - 25 мл; коричневий цукор - 65 р. Приготування Обполосніть курячі крила, обсушивши, зріжте з них кінчики і замаринуйте в суміші паприки, часнику і розмарину з сіллю. Замариновану курятину запечіть при 190 градусах 45 хвилин. Для соусу змішайте розтоплене масло з гострим шрірача, кетчупом і цукром, проваріть соус до розчинення цукрових кристалів і з'єднайте його з крильцями.