На відміну від англійської, американський сніданок відрізняється значно більш широким розмаїттям страв. У традиційну першу трапезу дня можуть входити оладки, сендвічі, мафіни, яйця з беконом, пластівці, злакові батончики, вафлі, пончики, бейгли та багато іншого – все в залежності від регіону. Деякі з найбільш популярних варіантів ми розберемо нижче.
Американський сніданок – рецепт
Неможливо уявити традиційний американський сніданок без яєць і бекону, але самі американці люблять класти яєчню і зажаристые шматочки свинини на тост і доповнювати гуакамоле, рецепт якого був запозичений у найближчих південних сусідів.
Інгредієнти: хліб - 1 скибочка; бекон - 3 скибочки; сир - 1 скибочка; яйце - 1 шт.; гуакамоле - 15 р. Приготування Скибочка білого хліба підрум'яньте в тостері або на сухій сковороді. Бекон обсмажте окремо на сухій сковороді, до хрускоту і повного витоплювання жиру. Перекладіть хрусткі смужки на серветки і прийміть за яєчню. Підсмажте яєчню, не забувши приправити її. Змастіть тост соусом з авокадо, викладіть скибочку сиру, хрусткий бекон, а потім і яйце.
Американські пластівці на сніданок
Залити пластівці молоком – справа не хитра, але американці також люблять перетворювати пластівці невеликі батончики, якими зручно перекушувати на ходу або прямо на роботі, якщо ви проспали сніданок.
Інгредієнти: вершкове масло - 75 г; мед - 55 мл; щіпка кориці; пластівці для сніданку - 3 ст.; жменя мигдалю. Приготування Приготуйте карамель із суміші вершкового масла і меду. Коли карамель змінить колір на трохи більш глибокий, додайте до неї корицю і дайте злегка охолонути. Змішайте пластівці з шматочками мигдалю і вилийте карамель поверх. Перемішавши, розподіліть всі в квадратній формі і залиште до застигання, після чого наріжте.
Американські млинці на сніданок
Ще один невід'ємний атрибут сніданку в американському стилі – панкейкі – пишні млинці, який ми навчимося готувати далі.
Інгредієнти: борошно - 135 г; розпушувач - 10 г; молоко - 135 мл; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 35 мл; цукор - 45 г; ванілін - за смаком. Приготування Приготуйте суміш сухих інгредієнтів і окремо збийте яйця з молоком. Влийте половину рідин до сухої суміші, розмішайте до однорідності, додайте рідину, що залишилася, і ванілін. Залиште тісто на 15 хвилин, а потім обсмажте з обох боків до готовності. Подавайте з маслом і кленовим сиропом.