Вернуться назад Распечатать

Сливовий пиріг з газети «New York Times»

Сливовий пиріг з газети «New York Times»
Легендарний сливовий пиріг з газети «New York Times» наробив шуму не тільки в рідних краях, але і серед зарубіжних їдців.
Зрозуміло, рецепт того самого пирога існує всього один, і ми обов'язково розповімо про нього в першу чергу. А далі присвятимо матеріал варіацій, які допоможуть урізноманітнити блюдо всім тим, хто встиг насититися автентичним ласощами.

Американський сливовий пиріг - рецепт з газети «New York Times»


Історія того самого сливового пирога з «Нью-Йорк Таймс» незвичайна. Цей рецепт публікувався в газеті протягом майже десяти років (з 1983 до 1995 року) на прохання читачок. В 95-му терпіння редактора підійшло до кінця і рецепт був опублікований в останній раз.
Оскільки рецепт американський, то готуйтеся до того, що всі складові доведеться вимірювати спеціальними мірними склянками і столовими ложками. Один стакан розрахований на 240 мл рідини, а їдальня ложка – на 15 мл.
Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст.;

  • вершкове масло – 1/2 ст.;

  • борошно – 1 ст.;

  • сливи – 12 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • яйця – 2 шт.;

  • щіпка солі;

  • щіпка меленої кориці.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сливовий пиріг, духовку необхідно буде розігріти до 180 градусів, розмістивши грати на середньому рівні.
    Близько 3/4 цукру збийте з кубиками м'якого масла до утворення повітряного крему. Додайте до крему борошно, розпушувач, пару яєць і щіпку солі. Після ретельного перемішування розподіліть тісто в круглій покритої пергаментом форму (діаметр близько 20 см). Поверхня торта покрийте половинками очищених від кісточок слив, укладаючи їх зрізом вниз.
    Змішайте корицю з залишками цукру і посипте сумішшю поверхню пирога. Випікайте протягом 45-50 хвилин і подавайте лише після охолодження до теплого.
    Американці люблять подавати фруктові пироги в компанії ванільного морозива, спробуйте і ви.

    Смачний американський сливовий пиріг рецепт


    Так як вище ми докладно розібрали той самий класичний пиріг, тепер перейдемо до не менш смачним варіацій рецепта. Внесені зміни незначні і лише трохи зачіпають зміна пропорцій інгредієнтів, в основному вони базуються на додавання компонентів з вираженим смаком і ароматом.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 115 г;

  • цукор – 155 г;

  • борошно – 115 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сік 1/2 лимона;

  • розпушувач – 5 г;

  • щіпка солі;

  • сливи (невеликі) – 6 шт;

  • абрикоси (невеликі) – 6 шт;

  • кориця – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розм'якшене масло збийте разом з цукром до досягнення кремоподібної консистенції. Не зупиняючи ходу міксера, по одному вбийте пару яєць, слідом додайте сіль і суміш сухих інгредієнтів у вигляді розпушувача і борошна. Доповніть тісто корицею і лимонним соком. Розподіліть отриману суміш у 20-см формі для випікання і викладіть шматочки слив та абрикос поверх.
    Випікайте Нью-Йоркський сливовий пиріг 50 хвилин при 180 градусах. Подавайте теплим з кулькою морозива.

    Як спекти сливовий пиріг з газети «New York Times»?


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 165 г;

  • вершкове масло – 115 г;

  • сливовий сік – 45 мл;

  • борошно – 135 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • екстракт ванілі – 5 мл;

  • сливи – 12 шт.


  • Приготування
    Першу пару інгредієнтів збийте разом до кремоподібного стану. Додайте до отриманого масляного крему пару яєць, продовжите збивання і влийте ваніль разом зі сливовим соком. Змішайте всі інгредієнти з борошном і розподіліть у формі. Викладіть половинки слив поверх і готуйте при 185 градусах 45-50 хвилин.